Novinky

6. 1. 2019 byla na ČT2 v pořadu Chcete mě odvysílána reportáž o nás a našich morčátkách. Kdo by se chtěl podívat https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095970013-chcete-me/218562221300038/

 nebo na https://www.youtube.com/watch?v=EiUd1oyLH4A  a 25.1.2014  v pořadu Hobby naší doby https://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/213562223000039/cast/304475/

1. 10. 2020 Morče divoké v našem chovu také na youtube ve videu Eduarda Nováčka. https://www.youtube.com/watch?v=KgCUd7tDeV8

18. 9. 2023 Po dlouhé době postupně obnovujeme a doplňujeme novinky v našem chovu. Více v jednotlivých článcích, které postupně zveřejníme.

Domů Výstavy
Výstavy
VÝSTAVY V ROCE 2022
V září 2022 jsme se zúčastnili Podbrdské výstavy drobného zvířectva v Dobříši. Již několik let jsme byli na výstavu zváni, ale vždy jsme se účastnili pouze jako diváci. Letos jsme přislíbili účast i jako vystavovatelé, nikoli však jako soutěžící, morčátka se tam doposud nevystavovala. Spíš jsme tam byli ukázat je jako raritu. A bylo to opravdu zajímavé. Nikdy jsem si předtím neuvědomila, že tam, kde jsou velké výstavy morčat, přijdou návštěvníci, kteří již podobná morčata znají, ale tady, kde se vystavují spíše zvířata na venkově obvyklá - králíci, drůbež, holubi a pod., se mnozí s bezsrstými plemeny morčat setkali poprvé v životě. A těšilo mě, že mnozí měli zájem se o těchto morčatech dozvědět víc. Rádi jsme předávali informace o skinny morčatech i o baldwinech. A někomu jsme vysvětlovali, že se nejedná o malá selátka, ale že to jsou opravdu morčata a že je skutečně neholíme, že se takto již rodí, nebo že srst ztratí zcela dobrovolně. Děti těšilo se těchto neobvyklých morčátek dotknout, což jsme jim tentokrát umožnili. Atmosféra na výstavě byla milá a přátelská a celkově to byl hezky prožitý den.





















Dobříš 10. 9. 2022, foto Petr Tiefenböck, Michaela Brožková a Eva Tiefenböcková
 
VÝSTAVY V ROCE 2021
VÝSTAVY V ROCE 2021
Budu se postupně snažit doplnit alespoň něco.
 
VÝSTAVY V ROCE 2020
Bylo jich hodně, mezi nimi i ty virtuální, naše morčátka nám dělala velkou radost. Snad se mi ještě dodatečně podaří najít fota a něco sem přidat. Snažím se postupně stránky doplnit.

12. 5. 2020
Ač je to k nevíře, VÝSTAVA MORČAT se uskutečnila i v době koronaviru!!!! Konala se na Ukrajině.
Jak je to možné? Byla totiž VIRTUÁLNÍ. Účast byla tak velká, že jak sami organizátoři napsali, s takovým zájmem ani nepočítali a všechny zájemce z celého světa ani nebyli schopni pojmout. O to víc nás těší naše umístění. Z pěti morčátek, která jsme na výstavu zaslali, čtyři stanula na stupních vítězů. A že náš dalmatinek obdržel vítězství v divácké soutěži o největšího sympaťáka výstavy, když dostal nejvíc hlasů ze všech zúčastněných morčat - a že jich tam bylo- tak to je pro nás naprosto neuvěřitelné!!!

Baron BDWSkinny Velvet, nejvíce hlasů, největší sympaťák ze všech zúčastněných


Jack z Borské morčiny, velký úspěch vnuka Maxíka (foto Marika Márová, 8 let)


Varja BDW Skinny Velvet,2, místo


Henry z Borské morčiny, Ukrajina 2. místo, velký úspěch osmileté vnučky Maričky (foto Marika Márová)



5th Winter Double Cavy Show v Toulcově dvoře


Velká radost po 5 th Winter Double Cavy Show v Toulcově dvoře.
Kromě dalších ocenění máme největší radost z diplomů:
Nejlepší baldwin
2. nejlepší baldwin
Nejlepší morče standardu B adult
Nejlepší morče standardu B
A velkou radost máme i z velkého poháru za Nejlepší morče standardu C








 
VÝSTAVY V ROCE 2019

Obrovská radost. Naši baldwini obdrželi úžasné ocenění na mezinárodní výstavě COA 2019. Mezi dospělými získali 1., 2. a 3. místo. A máme dokonce i ocenění nejvyšší-European Champion Baldwin.
Moc si těchto titulů vážíme, i když se vše odehrávalo ve chvílích naší velké bolesti. Moje maminka se ale ještě stihla radovat z našeho úspěchu, za což jsem nesmírně vděčná. Potom již vše zahalil velký smutek, a tak se omlouvám, že jsem dosud nezveřejnila fota a ani jsem nikde toto naše ocenění dosud neprezentovala, jak bývá zvykem....


Tímto chci poděkovat Andree, Timee a Martinovi Kroftovým a Edovi Nováčkovi za péči o naše morčátka v průběhu výstavy. Na fotografii je Eda a Waia BDW Skinny Velvet.

16. 11. 2019 LYSÁ NAD LABEM

Radost mi udělala nejen morčátka (1., 2., 3. místo baldwini adult), ale i děti Marička A Maxík. Oba byli též oceněni - Maxík získal i první místo za nejlepšího bezsrstého mazlíka výstavy a první místo za nejlepší bezsrsté morče Mladého chovatele.

Lysá nad Labem, foto 16. 11. 2019

Foto 16. 11.2019
 
VÝSTAVY V ROCE 2018
22. 9. 2018 Čakovičky - nejlepší baldwin výstavy, mladičký baldwin Upgrade BDW Skinny Velvet, který je v péči Dany Daňhové, ta ho vzala i na jeho první výstavu. Gratuluji k úspěchu!

Upgrade BDW Skinny Velvet, foto Dana Daňhová

11. 8. 2018 19. SPECIÁLNÍ VÝSTAVA MORČAT, TOULCŮV DVŮR
Krásný zážitek, opravdu radost. Vystavovali jsme opět baldwiny - Yashicu BDW Skinny Velvet v kategorii ADULT a Minervu BDW Skinny Velvet v kategorii JUNIOR, Třetí byla ve stejné kategorii Jezinka BDW Skinny Velvet.
I tentokrát patřily Yashice a Minervě stupně vítězů, Yashica dokonce byla celkově druhé nejlepší bezsrsté morče v kategorii ADULT.

Krásný areál Toulcova Dvora, foto 11. 8. 2018

TOULCŮV DVŮR 11. 8. 2018

Je teplo, morčátka máme v klecích. Zdají se být spokojená. Foto 11. 8. 2018




Trocha té chovatelské slávy :). Je to samozřejmě krásný pocit, člověku proběhne hlavou řada let chovatelského úsilí, ocenění určitě těší každého chovatele.
A vrcholem takového ocenění pro nás je i titul BRONZOVÁ CHOVATELSKÁ STANICE, kterou jsme v Toulcově dvoře též obdrželi.


Nic z toho by ale nebylo, nebýt našich krásných morčátek a jejich úspěchů.

Toulcův Dvůr 11. 8. 2018

Yashica BDW Skinny Velvet, foto Toulcův Dvůr 11. 8. 2018 Martin Krofta, 1. místo (baldwin adult) a 2. nejlepší bezsrsté morče (adult)



Minerva BDW Skinny Velvet, foto Toulcův Dvůr 11. 8. 2018, Martin Krofta (1. místo baldwin junior)

Zleva - Jezinka (kartička čekatele šampiona ČR) a vítězná morčátka Minerva a Yashica - opět doma.

19. 5. 2018 4. MÁJOVÁ SEZIMOÚSTECKÁ DUO VÝSTAVA MORČAT
I této výstavy se zúčastnili tři z našich baldwinů. Krásná ocenění a vítězství se odnesly dvě samičky Yashica BDW Skinny Velvet a Minerva BDW Skinny Velvet, sameček Felix dosáhl "pouze" na kartičku čekatele na šampiona (ale natrhl si ucho, tak asi končí jeho výstavní kariéra).
(Fota musím ještě doplnit)


12. 4. 2018 CAVY SHOW FOR PETS 2018 baldwinka Yashica BDW Skinny Velvet opět první! A bude v televizi!
Děkuji Andree Kroftové i Timee Kroftové za vystavení morčátka a péči o ně. Bodovala i Zdoběna BDW Skinny Velvet, kterou nyní vlastní Timea. Výstavy se zúčastnila i Kiky BDW Skinny Velvet, jejímž majitelem je Eda Nováček.

13. 4. 2018 CAVY SHOW FOR PETS 2018 A prý že je pátek třináctého nešťastný den. Druhé kolo výstavy skončilo se stejným výsledkem! Krásné první místo pro Yashicu Skinny Velvet, druhé místo pro Zdoběnu Skinny Velvet. Nějaká fota teprve budou. Měla i stejný počet bodů jako absolutní vítěz bezsrstých - BIS, titul nakonec získal skinny sameček.


14. 4. 2018 CAVY SHOW FOR PETS 2018 Yashica BDW Skinny Velvet obhájila první místo mezi baldwiny a tentokrát dosáhla i na titul BIS (Best in Show), což je pro nás obrovská pocta. Krásný úspěch tohoto morčátka, ale i Zdoběny Skinny Velvet (v majetku Timey Kroftové), která skončila na druhém místě. Nějaká fota ještě dodám později.
Poděkování Andree, Timee a Martinovi Kroftovým za veškerou podporu, za vystavení Yashiky i péči o ni na výstavě, které jsem se osobně nemohla zúčastnit.
15. 5. 2014 CAVY SHOW FOR PETS 2018 Nevěřila bych tomu, ale stalo se. Yashica BDW Skinny Velvet i dnes ve velké konkurenci počtvrté zvítězila, získala nejen titul nejlepší baldwin, ale i nejlepší morče v kategorii B -  BIS (Best in Show). Bude z ní šampion ČR, díky ní a Zdoběně naše CHS získá označení bronzová, no a na závěr jsem se dozvěděla, že Yashica dostala i titul NÁRODNÍ VÍTĚZ. Naše CHS vystavuje jen výjimečně, proto máme skutečně obrovskou radost z úspěchu našeho morčátka! Byly to náročné čtyři dny - Andreo, Timeo a Martine, děkujeme!!!
V tuto chvíli je již Yashica doma a dohání, co zameškala - sedí u misky a cpe se.

Yashica, naše slavné morčátko, na stupni nejvyšším.



Rychlá informace ze 17. 3. 2018 - MALÁ PRAŽSKÁ VÝSTAVA MORČAT

Foto 17. 3. 2018 - ještě u Edy, který mi ji vzal na výstavu

Na poslední chvíli jsem poslala Yashicu na výstavu do Modřan. Šlo mi hlavně o kartičku čekatele. A ona to tam zvládla na jedničku. To se ví, že mám obrovskou radost!!!
VÝSLEDEK:
1. NEJLEPŠÍ BALDWIN
2. NEJLEPŠÍ BEZSRSTÉ ADULT
3. NEJLEPŠÍ BEZSRSTÉ MORČE CELÉ VÝSTAVY - BIS (BEST IN SHOW)
4. KARTIČKA ČEKATELE

Yashica již opět doma - přijela ověnčená mnoha tituly :). Foto 19. 3. 2018

Yashica 19. 3. 2018
 
VÝSTAVY V ROCE 2017

V roce 2017 jsme se zaměřili hlavně na odchovy po importovaných morčatech z r. 2016 (náš společný projekt s Andreou Kroftovou). Na světě je již hezká skupinka nově odchovaných, z nichž někteří slaví své první úspěchy na zahraničních výstavách.



Září 2017, Colours of Autum 2017

No a nechci opomenout ani našeho domácího mazlíčka, Naivku z Rambíkova snu (jejím otcem je náš Jaro Skinny Velvet), kterou vystavoval Eda Nováček v létě v Toulcově dvoře. Teď je již zase zpátky u nás - a připravila nám překvapení. U Edy zabřezla a narodila se jí dvě krásná miminka s BG (viz Baldwini - Odchovy 2017).


Naivka v Toulcově dvoře, srpen 2017
 
SKINNYK LORD zvítězil

20
. 11. 2016


VELKÉ OCENĚNÍ LORDA NA VÝSTAVĚ COA 2016 V DÁNSKU!!! Lorda tam vystavovala Timea Kroftová. Lord již v létě bodoval v Toulcově dvoře v Praze, nyní se jeho kvalita potvrdila i ve velké mezinárodní konkurenci, z čehož mám opravdu velkou radost. Lord je báječné morče i povahově, výborný krycí samec. Těším se, až se z toulek zase vrátí.
Andrea napsal(a): „COA 2016 je u konce, Timča si veze ocenění na nejlepšího baldwina výstavy, nejlepsiho baldwina adulta a nejlepsiho mladého vystavovatele. Lord je Dánský šampion. Těšíme se na jeho malé baldíky ze společného projektu s chs Skinny Velvet Evy Eva Tiefenböcková a děkujeme Diana Atrakhimovich za zajištění importu a chs SkinnyK za svěření Lorda do péče.“

Timea Kroftová se všemi oceněními a odměnami :). Paráda!!!

 
AARONŮV 1. MÁJ 2011
Ten kluk nám opravdu dělá radost. Od poslední výstavy se ještě vylepšil, kůžička hedvábná, kukuč neodolatelný, no skutečně model. A jak je důležitý při fotografování! Sebevědomý, ani se nehne, nemhouří oči. No Aarone, nebýt ochoty paní Blanky Písařové z CHS Vandulka, která tě s sebou vozí na výstavy, tak bys tak slavný nebyl! Ale teď již vážně: Také se nám moc líbíš a svoje další vítězství si určitě zasloužíš! Jsme na tebe pyšní!

AARON SKINNY VELVET, foto 1. 5. 2011

Aaron - Nejlepší adult skinny, II. Velikonoční výstava morčat, Hradec Králové 2011
MORČE ŠAMPION ČR 
 
TROFEJE A "ŠAMPOINI" - z výstavy doma

FOR PETS 2011

"We are the Champions".... :)
Xay a Aaron, foto 5. 4. 2011

FOR PETS 2011
 
3. 4. 2011 I čtvrtá výstava na FOR PETS v Praze přinesla radost. AARON byl potřetí první v kategorii ADULTS, XAY skončil jako druhý nejlepší skinny a získal pátou kartičku čekatele Šampiona ČR, což k získání tohoto titulu stačí. No a zítra se kluci od paní Blanky Písařové, která jim všechnu tu slávu umožnila, vrací zpět domů.

Aaron, foto 5. 4. 2011

Xay, foto 5. 4. 2011
 
2. 4. 2011 DALŠÍ ÚSPĚCH NA VÝSTAVĚ FOR PETS
Ač je to k nevíře, i další výstava na pražském Výstavišti pro nás skončila úspěchem. Moc jsem tomu nevěřila, říkala jsem si, že tentokrát, o víkendu, bude účast i konkurence veliká a šance malá. Je to paráda, když se morče nezávisle na sobě líbí i třetímu posuzovateli! XAY je opět první, právě jsme dostali zprávu, a to nejen ve své třídě Junior, ale byl vyhodnocen i jako Nejlepší skinny morče výstavy. Když on je opravdu pěkný, má osobnost - a hlavně si myslím, že se žádné jiné morčátko nedovede tak tvářit jako on. Už jako miminko se mi líbil na první pohled, tak teď je z něj "model". Však ony ho holky zas pěkně počůrají, až se vrátí domů, šampion nešampion.
 
1. 4. 2011 VÝSTAVA FOR PETS 2 
Dnešní den se v Praze na Výstavišti konala 2. výstava morčátek. Výstavy se konají čtyři dny po sobě, ale každá je samostatná, na každou se mohou přihlásit další morčátka, každou hodnotí jiný posuzovatel. O to víc nás dnes potěšilo, když přišla zpráva, že AARON SKINNY VELVET obhájil své prvrnství v kategorii dospělých a XAY TESORO získal titul 2. nejlepší skinny a byl i v rozstřelu o titul nejlepšího juniora.. Oba též dnes i včera získali kartičky čekatele Šampiona ČR, Xay v pořadí již
třetí.
 
Xay - foto Blanka Písařová, podzim 2010
 
31. 3. 2011 MUSÍME SE POCHLUBIT ÚSPĚCHEM NA PRAŽSKÉ VÝSTAVĚ FOR PETS
Ačkoli nejsme na výstavách doma, zúčastňujeme se jen výjimečně, o to více potěší nečekaný úspěch. Asi každý chovatel je na pochvalu svých morčátek pyšný, po dnešní telefonické zprávě jsem ale sotva věřila svým uším. Dvě morčátka na výstavě - a obě první místo! A ještě titul nejlepší bezsrsté morče výstavy! Opravdu se dmeme pýchou! Zároveň je ale nutné podotknout, že tato sláva by se vůbec nekonala, nebýt paní Blanky Písařové z CHS Vandulka. Byla to ona, kdo mi navrhl, že mi vezme na výstavu krasavce XAYE TESORO a přidali jsme ještě AARONA SKINNY VELVET. Osobně bych se ze zdravotních důvodů zúčastnit nemohla. Ale protože paní Písařová malého Xaye vlastně vychovala a má k němu stále velký vztah, radujeme se z jeho vítězství jistě obě.
Podrobnosti doplním, až vše ještě jednou prověřím. Z telefonické zprávy jsem byla tak překvapená, že bych nerada něco popletla.

FOR PETS, Praha - Výstaviště Letňany 31. 3. 2011

No a tady je již přesné umístění kluků:
AARON SKINNY VELVET: NEJLEPŠÍ ADULT BEZSRSTÉ MORČE

Aaron na fotografii z podzimu 2010

XAY TESORO:  NEJLEPŠÍ JUNIOR BEZSRSTÉ MORČE
(dvě ocenění)  NEJLEPŠÍ SKINNY
 

4. 12. 2010 XAY TESORO NA VÝSTAVĚ V OLOMOUCI  DRUHÝ V BABY TŘÍDĚ S POČTEM 97 BODŮ (STEJNÝ POČET BODŮ JAKO VÍTĚZKA QUANAH MAJITELKY PANÍ BLANKY PÍSAŘOVÉ, KTERÁ NA VÝSTAVU S OBĚMA MORČÁTKY JELA). Takže velká gratulace oběma morčátkům a dík paní Blance Písařové za obětavost!! V příštích dnech náš "malý" skorošampion již zakotví natrvalo v naší CHS a doufáme, že se samičkám bude patřičně líbit. Už na něj čekají.

No však on to opravdu výstavní kousek je! Foto listopad 2011, venku na sluníčku


No a tady již je Xay v plné kráse - Olomouc 4. 12. 2010
(Tento krásně vyvinutý sameček je mládě, narozené 16. 9. 2010, nejsou mu ještě ani tři měsíce!)

 
ZPRÁVY O TOM, JAK ÚSPĚŠNĚ SI VEDOU NĚKTERÁ NAŠE MORČÁTKA

Sotva jsme kapitolu o Výstavách založili, již je co zveřejňovat. Radostným překvapením bylo  skvělé umístění SCRATCHYHO (= Lad Scratchy Skinny Velvet). Fota nám poslala jeho majitelka paní Blanka, CHS Vandulka. Moc děkujeme.


Velkolosenická výstava morčat, 24. 7. 2010


Scratchy si prý výstavu vyloženě užíval.


LAD SCRATCHY SKINNY VELVET, 24. 7. 2010


Tak tohle je opravdu velký úspěch!


Jsem první na "Speciálce" 2010 v Praze!

 
Však jsem na to náležitě pyšný!


Gratulujeme a děkujeme paní Blance Písařové za zaslané fotografie!


Lad Scratchy sklízí další a další úspěchy. Aby ne, je skutečně stále hezčí!

A nadále se chlubíme - vždyť je také čím:



Tady dalších komentářú netřeba - opět jen velká gratulace!!!

A aby naše zpavodajství bylo úplné, doplňujeme i úspěšné umístění našeho Chipa, jehož majitelkou je paní Šárka z Frýdku - Místku. Již před časem nám poslala tato fota:


CHIP SKINNY VELVET


A prý i v chovu si dobře vede, máme radost!

 
3. 7. 2010 se v Praze 10, Toulcově Dvoře, konala 2. PRAŽSKÁ VÝSTAVA BEZSRSTÝCH MORČAT. Pro naši CHS se stala významnou událostí, protože jsme se jí po dlouhém rozmýšlení přece jen zúčastnili.
Naše CHS se v tomto směru zatím příliš neangažovala. Naše skinny morčátka máme rádi taková, jaká jsou, i s jejich "vadami". Vlastně když jsme s chovem začínali, nebyl u skinny morčat ještě stanoven standard - úspěch bylo zprvu vůbec odchovat skinníka, dostat do chovu novou barvu..
V naší CHS za tímto účelem sice časem vznikala krásná, zdatná morčátka, ale po stanovení standardu jsme si říkali, že by naši "mazlíci" zřejmě v tomto směru neobstáli - a výstavy jsme prostě vypustili.
To ale neznamená, že jsme standard ignorovali - i my jsme se snažili zachovávat nastolená pravidla, s rozmyslem připouštět jednotlivé dvojice a posuzovat morčátka nejen podle toho, jak krásně se na nás dívají..
A přiznejme i to, že člověk je tvor marnivý - a po tolika letech chovatelského úsilí nelze jen tak ignorovat skutečnost, že se tak blízko koná výstava specielně věnovaná tvorečkům, kterým již věnuje mnoho let chovatelského života. Takže začal vnitřní boj : Jít, či nejít? Samozřejmě umocněný ještě i přemlouváním leckterých přátel, chovatelů.
Přihlásili jsme se vskutku na poslední chvíli. Stále jsme hodnotili, koho vzít, na každém jsme viděli něco pro a něco proti...
Na výstavu nakonec jel AKYNTOS, XANADU, IZÁK, GRAND a jediná samička, GALAXIE.
Pro morčátka i pro nás to byl velký zážitek. Již Toulcův Dvůr samotný je zajímavé místo. Poblíž hostivařské přehrady se nachází zrekonstruovaná usedlost, skýtající různé možnosti. Vše je zde zaměřeno na bioaktivity - a městské děti si v přilehlém lesoparku mohou prohlédnout i různá domácí zvířata - kozy, ovce, prasata, husy, slepice, králíky. Dokonce i morče :)
Ale vraťme se zpět k morčátkům. Na první pohled bylo jasné, jak velký pokrok chov skinny morčat učinil. Bylo to samozřejmě nejvíc skinníků pohromadě, co jsme kdy mohli vidět.. Je to opravdu neskutečné - v dobách našich začátků jich tu bylo jen několik - a teď desítky vystavovatelů, více než sto skinníků. A krásných. Opravdu zážitek - ale zároveň již hlodá i otázka: "Co tu děláme? Konkurence je obrovská!!"
Zažíváme ale krásné chvíle. Mnoho chovatelů se k nám hlásí - je moc milé poznat osobně ty, s kterými jsme si dosud jen psali, navázat kontakty.
Přesto, že je neskutečné vedro (dle předpovědi 34 °C ), prakticky jsem nespala, jsem rozrušená atd.., mám pocit, že tentokrát to nešlo tu nebýt, že je dobře, že jsme se takto rozhodli, i když naše morčátka se zřejmě mezi vítěze nezařadí. Trávíme zde sice náročný, ale z chovatelského hlediska moc pěkný den.
A zcela neplánovaně :) do naší uzavřené morčecí rodiny přibývají dva noví mladičcí skinny kluci (viz kapitola Novinky).
Výstava i hodnocení morčátek vrcholí - a naše radost je veliká. V té obrovské konkurenci mnoha zkušených vystavovatelů je vyvolávána i naše CHS. Akyntos nezklamal - v kategorii mazlíků, kam jsme ho přihlásili, obsadil krásné druhé místo. A pro ocenění jsme si šli ještě dvakrát - samička Galaxie byla vyhlášena nejhezčí tříbarevnou samičkou výstavy a mezi samečky byl nejhezčí tříbarevný Izák. Z výstavy jsme si odváželi pohár, tři diplomy, kartičku šampiona a krásný pocit u srdce. A nejen z našich ocenění - ale i z úspěchů těch, které osobně známe, kterým se podařilo v chovu skinny morčat udělat obrovský pokrok a jejichž morčátka dnes představují naprostou špičku v chovu těchto krásných tvorečků. A my můžeme pyšně říkat: "Nezůstali jsme doma, byli jsme součástí tohoto opravdového "svátku skinníků".


AKYNTOS si výstavu opravdu užíval. Byl společenský, nevadilo mu, že si ho ostatní prohlížejí, seděl v boxu a ládoval se donášenými lahůdkami. Prostě pohodář, cestovatel.


GALAXIE si jako opravdová dáma nikoho nevšímala. Byla nad věcí a trochu se nudila. Nezúčastněně okusovala seno a vpodstatě jí bylo úplně jedno, kde je.


IZÁK se jako jediný ze všech bál. Většinu výstavy trávil schován pod pelíškem. Vyplnilo se u něj ale přísloví o sedávání v koutě. Byl "objeven" a oceněn.

 
GRAND a XANADU si užívali nových pelíšků, které vyhráli naši ocenění. Nevděk ale světem vládne - doma byly přiděleny březím samičkám, moc se jim líbí!


Aby nám teď ti naši krasavci nezpychli!



Tak ještě jedno foto s "missákem" - a zas někdy příště!!!
 


Nabízíme

Anketa

Kolika let se dožilo vaše skinny morčátko?
 

Počítadlo přístupů

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes328
mod_vvisit_counterVčera417
mod_vvisit_counterTento týden1700
mod_vvisit_counterMinulý týden3109
mod_vvisit_counterTento měsíc15610
mod_vvisit_counterMinulý měsíc11172
mod_vvisit_counterVše2207917

Online (20 minutes ago): 6
Vaše IP: 3.231.146.172
,
Dnes: Bře 28, 2024

Copyright 2009 by MaraXa